برای تشخیص محرمانه و رایگان ایدز به کجا باید مراجعه کرد؟

به گزارش هدا بلاگ، رئیس اداره ایدز و کنترل بیماری های آمیزشی وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه تمام مراحل اخذ تست اچ آی وی در نهایت محرمانگی صورت می گیرد، در عین حال بر اهمیت شناسایی به موقع بیماران تاکید نمود و گفت: با تشخیص زودهنگام بیماری و آغاز درمان، نه تنها فرد عمر طبیعی خواهد داشت، بلکه قابلیت انتقال بیماری به دیگران نیز نزدیک به صفر می گردد.

برای تشخیص محرمانه و رایگان ایدز به کجا باید مراجعه کرد؟

دکتر پروین افسر کازرونی در گفت وگو با خبرنگاران، با اشاره به شعار سال جاری روز جهانی ایدز مبنی بر همبستگی جهانی، مسئولیت مشترک، گفت: زمانی که ویروس اچ آی وی وارد بدن فرد می گردد بلافاصله علائم در فرد بروز پیدا نمی نماید. ویروس وارد بدن فرد شده و طی دوره ای طولانی به تدریج شروع به تکثیر می نماید و لنفوسیت ها و سلول های ایمنی بدن را هدف قرار داده، وارد آنها می گردد و شروع به رشد و تکثیر می نماید و به تدریج سلول ها تخریب می شوند.

HIV چه زمانی ایدز می گردد؟

وی با تاکید بر اینکه دوره بروز علائم حدود 10 سال طول می کشد تا سلول های ایمنی تخریب گردد، ادامه داد: پس از تخریب این سلول ها و تضعیف سیستم ایمنی، به تدریج سایر عفونت ها سراغ فرد می آید. این عفونت ها که در افراد سالم مشکل خاصی ایجاد نمی نماید و فرد طی مدتی بهبود پیدا می نماید، اما در افرادی که با اچ آی وی زندگی می نمایند و سیستم ایمنی ضعیفی دارند، شدید می گردد و عفونت یا سرطان هایی که فرد دچار آن می گردد، می تواند مسائل عدیده برای بیمار به وجود آورد و این مرحله ایدز نامیده می گردد.

اهمیت مراجعه زودهنگام در افراد مشکوک به HIV

رئیس اداره ایدز و کنترل بیماری های آمیزشی وزارت بهداشت، ادامه داد: در بحث پیشگیری از اچ آی وی در وهله اول آگاهی رسانی نسبت به این عفونت بسیار مهم است. درصورتی که ویروس وارد بدن فرد گردد و فرد به سرعت برای تشخیص مراجعه کند، بلافاصله دارودرمانی برای او شروع خواهد شد. داروها ویروس را مورد حمله قرار می دهند و همین موضوع سبب می گردد سطح ویروس کاهش یابد و مهار گردد و از پیشرفت ویروس که به تدریج سبب تضعیف سیستم ایمنی می شد، جلوگیری می گردد و نهایتا فرد کیفیت معمول زندگی را خواهد داشت. بنابراین؛ آگاهی در مورد اینکه عفونت اچ آی وی در صورت تشخیص زودهنگام ، شروع درمان و پایبندی قابل کنترل است و همچنین آگاهی نسبت به این عفونت و راه های انتقال آن بسیار مهم است.

افراد در معرض خطر HIV به کجا مراجعه نمایند؟

وی درباره راه های انتقال ویروس اچ آی وی، شرح داد: ترشحات جنسی فرد آلوده، ترشحات خونی و انتقال از مادر به کودک در دوران بارداری و شیردهی، سه شیوه انتقال ویروس به سایرین هستند. با آگاهی نسبت به راه های انتقال ویروس اگر رفتاری وجود داشته باشد که احتمال دهند در معرض ابتلا به ویروس بودند می توانند به مراکز مشاوره بیماری های رفتاری مراجعه نمایند. در این مراکز آموزش، مشاوره و تست اچ آی وی در نهایت محرمانگی و به شکل رایگان انجام می گردد و در صورتی که تشخیص دهند فرد مبتلا به اچ آی وی است، درمان شروع می گردد و کلیه خدمات آزمایشگاهی، آنالیز بالینی، ارائه دارو، مشاوره و توانمندسازی فرد در مراقبت از خود و خانواده... رایگان خواهد بود.

نحوه انجام تست HIV

وی در مورد نحوه انجام تست اچ آی وی، بیان نمود: تستی که وجود ویروس اچ آی وی را به ما نشان می دهد، تست خونی است؛ یعنی در تست های اولیه، تست های سریعی داریم که با استفاده از یک قطره خون توسط افراد آموزش دیده، تشخیص ابتدایی انجام می گردد. این تست اولیه به معنای تشخیص قطعی اچ آی وی نیست و به معنای این است که تست اولیه واکنش نشان داده و ضروری است تست تکمیلی هم انجام گردد. تست تکمیلی هم آزمایش خون است و نشان دهنده ابتلا یا عدم ابتلای قطعی فرد است.

چرایی افزایش تعداد زنان مبتلا

کازرونی اظهار کرد: طی سال های اخیر درصد زنان در موارد شناسایی شده اچ آی وی بالاتر رفته است، اما بیشتر این خانم ها کسانی هستند که متاهل و متعهد هستند و رفتار پرخطر نداشتند، ولی چون همسرشان به اچ آی وی مبتلا بوده و آگاهی کافی هم نداشته، سبب شده ویروس به همسرش منتقل گردد. بنابراین نباید این تصور وجود داشته باشد که فرد مبتلا حتما بی بندوباری جنسی و یا اعتیاد تزریقی داشته که به اچ آی وی مبتلا شده است. با این نگاه از زدن انگ و برچسب به مبتلایان خودداری می کنیم، مهم این است که درک خطر برای فرد ایجاد گردد.

مشاوره، تشخیص و درمان محرمانه و رایگان HIV

وی با تاکید بر محرمانگی انجام مشاوره و تست تشخیص اچ آی وی، گفت: افرادی که به مراکز مشاوره بیماری های رفتاری مراجعه می نمایند، داوطلب انجام مشاوره و تست هستند و پرسنل مراکز درخصوص نحوه برخورد با این افراد آموزش دیدند، به هیچ عنوان در ابتدا اسم و فامیل و کارت شناسایی از فرد مراجعه نماینده درخواست نمی گردد و او می تواند هر اسمی را که انتخاب می نماید به پرسنل اعلام کند، این اسم تبدیل به یک کد می گردد و از زمان انجام تست آن کد ملاک ما خواهد بود و در صورتی که فرد مبتلا باشد، با این کد مراحل مراجعه به پزشک و دریافت درمان را شروع می نماید.

کازرونی تاکید نمود: موضوع محرمانگی یک اصل قانونی و اخلاقی است، اگر اطلاعات بیمار به کسی غیر خود فرد ارائه گردد، پیگرد قانونی خواهد داشت و قانون از این فرد حمایت می نماید. حتی اگر بیمار شناسایی شده متاهل هم باشد بدون رضایت او حق افشا اطلاعاتش به همسرش وجود ندارد و فرد باید راضی به اعلام شرایط به همسرش باشد؛ البته یکی از اجزا خدماتی که نیروهای ما در مراکز مشاوره می دهند این است که فرد را مشاوره دهند تا حس مسئولیت در فرد مبتلا به وجود آید وخود فرد همسرش را برای انجام تست و افزایش آگاهی نزد مراکز ما بیاورد تا شرایط او معین گردد که ویروس به او منتقل شده است یا خیر. در صورتی که فرد نتواند خودش موضوع را با همسرش درمیان بگذارد با یاری مشاورین ما این اتفاق انجام می گردد ولی در نهایت اگر چنین رضایتی وجود نداشته باشد، به هیچ وجه وجود بیماری را به همسرش اعلام نمی کنیم.

HIV؛ بیماری عفونی قابل کنترل

کازرونی در انتها با بیان اینکه اچ آی وی یک بیماری عفونی قابل کنترل است، اعلام نمود: در صورت تشخیص زودهنگام و شروع درمان، نه تنها فرد عمر طبیعی خواهد داشت، بلکه قابلیت انتقال بیماری به دیگران نیز نزدیک به صفر می گردد. به همین دلیل رسالت مهم ما دادن آگاهی به مردم جهت پیشگیری، رفع کردن باورهای غلط، فراهم آوردن امکان تشخیص زودهنگام بیماری و ارائه درمان به موقع است. ضروری است افراد را ترغیب و تشویق کنیم که جهت تشخیص و درمان بیماری سریع تر اقدام نمایند.

وی همچنین گفت: افراد می توانند جهت کسب اطلاعات مرتبط با اچ آی وی و بیماری های آمیزشی و دریافت آدرس و تلفن کلیه مراکز ارایه خدمات آموزشی، مشاوره ای، تشخیص و مراقبت در سراسر کشور به سایت وزارت بهداشت به آدرس WWW.HIV-STI.IR مراجعه نمایند.

bestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا

چای قند پهلو: چای قند پهلو، یک مجله خانوادگی است برای همه سنین

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 20 مرداد 1400 بروزرسانی: 20 مرداد 1400 گردآورنده: hodablog.ir شناسه مطلب: 2183

به "برای تشخیص محرمانه و رایگان ایدز به کجا باید مراجعه کرد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "برای تشخیص محرمانه و رایگان ایدز به کجا باید مراجعه کرد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید