طرز تهیه هویج پلو به 3 روش (با مرغ، گوشت و بدون گوشت)

به گزارش وبلاگ دیدگاه، هویج پلو از پلوهای مخلوط سنتی ایران است که اصالت آن به شیراز برمیشود و به سبک های مختلف و با مواد متنوعی درست می شود. با طرز تهیه هویج پلو با مرغ ریش ریش، با گوشت چرخ کرده و بدون گوشت با زرشک یا کشمش آشنا شوید.

طرز تهیه هویج پلو به 3 روش (با مرغ، گوشت و بدون گوشت)

وبلاگ دیدگاه | سرویس آشپزی - هویج حاوی ویتامین های A، B، C و مواد معدنی مختلفی است که به صورت خام یا پخته در اشکال خردشده یا رنده برای تهیه انواع سوپ ها مثل سوپ شیر و خامه؛ خورش هایی مانند خورش هویج و دسرهایی مانند حلوای هویج کاربرد دارد. همچنین هویج حاوی مقادیر زیادی آنتی اکسیدان است و هویج پخته بیشتر از هویج خام آنتی اکسیدان دارد. در این سبزی، بتاکاروتن به وفور یافت می گردد و رنگ نارنجی خاص آن نیز به همین خاطر است. یکی از پلو های خوشمزه و پرطرفدار ایرانی، هویج پلو است که اصالت آن به شیراز برمی گردد و البته غیر از هویج پلو شیرازی، هویج پلو تبریزی نیز شهرت خاصی دارد.

ترکیب عالی و به جای مواد غذایی در تهیه این پلو باعث شده که طعم و مزه خوشایند و دلچسبی داشته باشد و نظر هر کس را به خود جلب کند. در این مقاله قصد داریم طرز تهیه هویج پلو را به سبک های مختلف مرور کنیم.

در ادامه می خوانید:
  • طرز تهیه هویج پلو مجلسی با مرغ
  • طرز تهیه هویج پلو مجلسی با گوشت قلقلی
  • طرز تهیه هویج پلو مجلسی بدون گوشت
  • نکات مهم و اصولی در تهیه هویج پلو

1. طرز تهیه هویج پلو مجلسی با مرغ

مواد لازم
برنج4 پیمانه
مرغ1 عدد
آبلیمو3-4 قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده1 فنجان
هویج300 گرم
پیاز داغ2-3 قاشق غذاخوری
خلال بادام1/2 پیمانه
پیاز متوسط1 عدد
نمکبه میزان لازم

دستور تهیه:

  1. برنج را شسته و به مدت 3-2 ساعت در آب نمک خیس کنید.
  2. مرغ را به چند تکه تقسیم کرده و با 1 لیوان آب، 1/2 فنجان آبلیمو، 1/2 فنجان زعفران دم کرده، کمی نمک و پیاز خرد شده روی حرارت ملایم بپزید. به گونه ای که پس از اتمام پخت، به اندازه 1 فنجان از آب مرغ باقی بماند.
  3. هویج ها را شسته، پوست آن ها را گرفته و به صورت خلال های باریک 2 سانتی متری برش بزنید.
  4. روغن را در تابه ریخته و هویج های خلال شده را به اندازه ای سرخ کنید که رنگ آن ها تغییر نکند. سپس و چند قاشق محلول زعفران به آن اضافه کنید و چند ثانیه با هم تفت دهید.
  5. برنج را آبکش کنید. در قابلمه کمی روغن بریزید، برنج آبکش و هویج های سرخ شده را لایه به لایه در قابلمه بریزید.
  6. آب مرغ را به همراه بقیه زعفران آب کرده، روی برنج بدهید. خلال بادام را شسته و آن ها را یک طرف برنج بریزید تا نرم گردد.
  7. شعله را کم کرده و روی درب قابلمه دمی قرار دهید. حدود 45-40 دقیقه صبر کنید تا برنج دم بکشد.
  8. پس از دم کشیدن برنج، آن را در دیس کشیده، تکه های مرغ پخته را کنار برنج قرار دهید و روی برنج را با خلال بادام تزیین کنید. می توانید مرغ پخته را ریش ریش کرده و لابلای هویج پلو قرار دهید.
  9. در صورت تمایل می توانید زرشک یا کشمش شسته و تفت داده شده را نیز به پلو اضافه کرده و یک هویج پلو با مرغ و کشمش یا هویج پلو با مرغ و زرشک مجلسی تدارک ببینید.
  10. برای تهیه هویج پلو دونفره می توانید مواد لازم را نصف کنید.

2. طرز تهیه هویج پلو مجلسی با گوشت قلقلی

مواد لازم
برنج3 پیمانه
هویج متوسط5 عدد
گوشت چرخ کرده250 گرم
پیاز متوسط1 عدد
پیاز داغ2-3 قاشق غذاخوری
شکر2-3 قاشق غذاخوری
پودر زعفران1/2 قاشق چایخوری
نمک و زردچوبهبه میزان لازم
روغنبه میزان لازم

دستور تهیه:

  1. برنج را 3-2 ساعت در آب نمک خیس کنید.
  2. پیاز را با رنده ریز رنده کنید و همراه با گوشت چرخ کرده، نمک و زردچوبه خوب ورز دهید تا مواد با هم ترکیب شوند.
  3. از گوشت گلوله هایی به اندازه فندق برداشته و با دست گلوله گلوله کنید و در روغن تفت دهید تا سرخ شوند. سپس پیاز داغ را به آن اضافه کنید و چند ثانیه روی حرارت ملایم با هم تفت دهید.
  4. هویج ها را پوست گرفته، به صورت خلال های نازک درآورید و در روغن سرخ کنید. محلول زعفران و شکر را اضافه کرده، هم بزنید و چند دقیقه صبر کنید تا شکر حل گردد، سپس حرارت را خاموش کنید.
  5. برنج را آبکش کرده، کف قابلمه روغن بریزید و سپس برنج، گوشت و هویج را لایه به لایه در قابلمه بریزید.
  6. روی برنج کمی آب و روغن بدهید، حرارت را کم کنید و روی درب قابلمه دمی قرار دهید.
  7. حدود 45-40 دقیقه صبر کنید تا هویج پلو دم بکشد.

3. طرز تهیه هویج پلو مجلسی بدون گوشت

مواد لازم
برنج3 پیمانه
هویج متوسط3 عدد
زرشک1/4 پیمانه
پودر زعفران1/2 قاشق چایخوری
پیاز داغ3-4 قاشق غذاخوری
ادویه پلویی1 قاشق چایخوری
رب گوجه فرنگی1 قاشق غذاخوری
زردچوبه، نمک و فلفلبه میزان لازم

طرز تهیه:

  1. برنج را 3-2 ساعت در آب نمک خیس کنید.
  2. هویج را پوست گرفته و به صورت خلال های باریک خرد کنید، سپس در یکی دو قاشق روغن تفت دهید.
  3. پیاز داغ، نمک، فلفل و زردچوبه را به هویج اضافه کرده و کمی با هم تفت دهید.
  4. رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و 4-3 دقیقه تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته گردد.
  5. زرشک را 5 دقیقه در آب سر خیس کنید، سپس صاف کرده، به مواد اضافه کنید و دو سه دقیقه با مواد تفت دهید.
  6. ادویه پلویی و محلول زعفران را به مواد اضافه کنید و مخلوط کنید. سپس مواد را از روی حرارت بردارید.
  7. برنج را آبکش کنید، کف قابلمه 3-2 قاشق روغن داغ کنید و سپس برنج آبکش شده و مواد را لایه لایه در قابلمه بریزید.
  8. حرارت را کم کنید و روی درب قابلمه دمی قرار دهید. 45-40 دقیقه فرصت دهید تا برنج دم بکشد و هویج پلو آماده گردد.

نکات مهم و اصولی در تهیه هویج پلو

  • هیچ وقت هویج را نتراشید، چون سطح آن سیاه می گردد.
  • هویج را طوری خلال کنید که هنگام سرخ کردن خرد و تکه تکه نگردد.
  • در تهیه هویج پلو ساده بدون گوشت، به جای زرشک می توانید از کشمش پلویی استفاده کنید.

شما چه فوت و فن هایی برای درست کردن هویج پلو می شناسید و کدام روش تهیه را ترجیح می دهید؟ پیشنهاد می کنیم طرز تهیه مرصع پلو مجلسی، طرز تهیه رشته پلو بدون گوشت و طرز تهیه گردو پلو خوشمزه را نیز در وبلاگ دیدگاه بخوانید.

منبع: ستاره

به "طرز تهیه هویج پلو به 3 روش (با مرغ، گوشت و بدون گوشت)" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه هویج پلو به 3 روش (با مرغ، گوشت و بدون گوشت)"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید